Puuilo

Yritystausta: 

Puuilo on vuonna 1982 perustettu yksi Suomen johtavista työkalujen, rakennustarvikkeiden ja muiden käyttötavaroiden tavarataloketjuista. Vahvasti kasvavan yhtiön taustalla olivat Sentica Partnersin hallinnoima pääomasijoitusrahasto sekä Tuomaalan perhe ja muut avainhenkilöomistajat. Sentican hallinnoima pääomasijoitusrahasto oli tullut yhtiön enemmistöomistajaksi vuonna 2011 tehdyllä yritysjärjestelyllä. 

Vuoden 2015 lopussa Puuilolla oli 15 myymälää ympäri Suomea sekä verkkokauppa. Sen liikevaihto oli noin 75 miljoonaa euroa, ja se työllisti noin 240 henkilöä. Yhtiön tuotevalikoima sisältää rakennustarvikkeet, työkalut, autotarvikkeet, puutarhatarvikkeet, lemmikkiruoat ja tarvikkeet sekä taloustavarat. Puuilo puhuttelee erityisesti tee-se-itse -miehiä ja –naisia, ja yhtiö tunnetaan aina edullisista hinnoistaan sekä laajasta tuotevalikoimastaan. 

Tilanne ennen yrityskauppaa: 

Yhtiö oli ansiokkaasti toteuttanut vuonna 2011 laadittua liiketoimintasuunnitelmaa. Sentica ja avainhenkilöomistajat kokivat, että nyt oli hyvä aika realisoida sijoituksen tuotto ja myydä yhtiön enemmistöomistus seuraavalle taholle.  


Yrityskauppaprosessi: 

ProMan toimi vuonna 2011 toteutetussa yritysjärjestelyssä Tuomaalan perheen neuvonantajana ja seurasi yhtiön kehitystä hyvin läheltä yritysjärjestelyn jälkeen. Kartoittaessamme myöhemmin potentiaalisia ostajia ja sijoittajia, tunnistimme Adelis Equity Partnersissa vahvan ehdokkaan tukemaan yhtiön jatkokasvua, erityisesti Adeliksen vahvan vähittäistavarakaupan toimialan tuntemuksen, ansioituneiden kansainvälisten resurssien ja kansainvälistämistaitojen johdosta. 

Esittelimme Adelikselle Puuilon toimintoja ja näkemyksemme sen kehitysmahdollisuuksista, minkä jälkeen aloitimme yhteistyön Adeliksen kanssa yritysjärjestelyn toteuttamiseksi. Toimimme Adeliksen taloudellisena neuvonantajana yritysjärjestelyn eri osa-alueista vastaten.  

Tilanne tänään: 

Puuilon ja sen uusien omistajien tarkoituksena on edelleen kiihdyttää tavarataloketjun kasvua Suomessa ja mahdollisesti laajentaa sen toimintaa myös muihin Pohjoismaihin. Markku Tuomaala, Puuilon toimitusjohtaja ja suurin henkilöomistaja, kommentoi Puuilon tulevaisuuden suunnitelmia: ”Olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti ja kehittyneet paikallisesta pelaajasta maankattavaksi toimijaksi. 

Näemme yhteistyön Adeliksen kanssa luonnollisena askeleena, sillä Adelis tarjoaa meille vahvan sparrauspartnerin ja yritysjohtajuustaitoa, joka edesauttaa kykyämme jatkaa kasvustrategiamme toteuttamista. Tavoitteenamme on tulevina vuosina tuplata myymälöittemme määrä. Seuraava uusi kauppa avataan jo vuoden 2016 alussa Ouluun”.