ProMan IMAP Finland toimi myyjien neuvonantajana TAIFIN Glass Machinery -konsernin myynnissä HEGLA-konsernille

TAIFIN Glass Machineryn omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhtiön enemmistöosuuden myynnistä saksalaiselle HEGLA:lle 5.9.2019. HEGLA ostaa 51% TAIFIN:in osakepääomasta, ja nykyiset omistajat jäävät TAIFIN:in vähemmistöomistajiksi. Jatkossa yhtiö toimii nimellä HEGLA-TAIFIN.


TAIFIN Glass Machinery on nopeasti kansainvälisillä markkinoilla kasvava suomalainen yhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja myy huipputeknologiaa sisältäviä tuotantolinjoja lasinjalostusteollisuudelle ajoneuvo- ja arkkitehtuurilasimarkkinoilla. TAIFIN tarjoaa teknologisesti korkeatasoisia ratkaisuja tasolasin, karkaistun lasin, laminoidun lasin ja älylasin valmistukseen kansainväliselle lasinjalostusteollisuudelle. TAIFIN:in pääkonttori on Suomessa Nokialla ja sillä on tytäryhtiö Kiinassa Suzhoussa.


HEGLA on saksalainen konserni, joka tarjoaa lasinjalostusteollisuudelle korkeatasoisia koneita, järjestelmiä ja palveluita lasin leikkaukseen, lajitteluun, varastointiin ja logistiikkaan. HEGLAn pääkonttori on Saksassa Beverungissa ja sillä on yhtiöt Saksassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa.


HEGLA:n ja TAIFIN:in asiakkailleen tarjoamat tuotantolinjat täydentävät erinomaisesti toisiaan lasinjalostuksen arvoketjussa luoden paljon yhteisiä synergiamahdollisuuksia.


”Olemme iloisia, että olemme löytäneet dynaamisen ja innovatiivisen kumppanin, joka on jo saavuttanut johtavan aseman ajoneuvolasinjalostuksen ja arkkitehtuurilasinjalostuksen lämpökäsittelyratkaisuissa, joissa hyödynnetään yhtiön luomaa turvalasinkäsittelyteknologiaa sekä uniikkia pressi-taivutusteknologiaa.”, sanoo HEGLA-konsernin toimitusjohtaja Jochen H. Hesselbach.


“Tänään, yhtiömme 10-vuotisjuhlapäivänä, meillä on ilo ilmoittaa yhdistymisestä HEGLA:n kanssa. Yhteistyömme myötä TAIFIN saa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä maailmanlaajuisesti jopa aiempaa nopeammin sekä saavuttaa uusia kansainvälisiä asiakkuuksia yhdessä HEGLA:n ja sen tytäryhtiöiden kanssa”, sanovat TAIFIN:in perustajat Esa Lammi, Jukka Sääksi ja Jarno Nieminen.

 

ProMan IMAP Finland toimi TAIFIN Glass Machineryn omistajien neuvonantajana koko myyntiprosessin ajan.