ProMan IMAP Finland toimi myyjien neuvonantajana TAIFIN Glass Machinery -konsernin myynnissä HEGLA-konsernille

TAIFIN Glass Machineryn omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhtiön enemmistöosuuden myynnistä saksalaiselle HEGLA:lle 5.9.2019. HEGLA ostaa 51% TAIFIN:in osakepääomasta, ja nykyiset omistajat jäävät TAIFIN:in vähemmistöomistajiksi. Jatkossa yhtiö toimii nimellä HEGLA-TAIFIN.


ProMan IMAP Finland toimi TAIFIN Glass Machineryn omistajien neuvonantajana koko myyntiprosessin ajan.


TAIFIN Glass Machinery on nopeasti kansainvälisillä markkinoilla kasvava suomalainen yhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja myy huipputeknologiaa sisältäviä tuotantolinjoja lasinjalostusteollisuudelle ajoneuvo- ja arkkitehtuurilasimarkkinoilla. TAIFIN tarjoaa teknologisesti korkeatasoisia ratkaisuja tasolasin, karkaistun lasin, laminoidun lasin ja älylasin valmistukseen kansainväliselle lasinjalostusteollisuudelle. TAIFIN:in vuoden 2018 liikevaihto oli 10 M€ ja kannattavuus oli hyvä. Yhtiön pääkonttori on Suomessa Nokialla ja sillä on tytäryhtiö Kiinassa Suzhoussa.


HEGLA on saksalainen konserni, joka tarjoaa lasinjalostusteollisuudelle korkeatasoisia koneita, järjestelmiä ja palveluita lasin leikkaukseen, lajitteluun, varastointiin ja logistiikkaan. Yhtiön vuoden 2018 liikevaihto ylitti 90 M€. HEGLAn pääkonttori on Saksassa Beverungissa ja sillä on yhtiöt Saksassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa.


HEGLA:n ja TAIFIN:in asiakkailleen tarjoamat tuotantolinjat täydentävät erinomaisesti toisiaan lasinjalostuksen arvoketjussa luoden paljon yhteisiä synergiamahdollisuuksia.


”Olemme iloisia, että olemme löytäneet dynaamisen ja innovatiivisen kumppanin, joka on jo saavuttanut johtavan aseman ajoneuvolasinjalostuksen ja arkkitehtuurilasinjalostuksen lämpökäsittelyratkaisuissa, joissa hyödynnetään yhtiön luomaa turvalasinkäsittelyteknologiaa sekä uniikkia pressi-taivutusteknologiaa.”, sanoo HEGLA-konsernin toimitusjohtaja Jochen H. Hesselbach.


“Tänään, yhtiömme 10-vuotisjuhlapäivänä, meillä on ilo ilmoittaa yhdistymisestä HEGLA:n kanssa. Yhteistyömme myötä TAIFIN saa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä maailmanlaajuisesti jopa aiempaa nopeammin sekä saavuttaa uusia kansainvälisiä asiakkuuksia yhdessä HEGLA:n ja sen tytäryhtiöiden kanssa”, sanovat TAIFIN:in perustajat Esa Lammi, Jukka Sääksi ja Jarno Nieminen.


ProMan IMAP Finlandin kansainvälinen yrityskauppaosaaminen ja kontaktit loivat pohjaa teolliselle yritysjärjestelylle, joka tuo merkittäviä synergiaetuja lasinjalostusteollisuuden arvoketjuun.