ProMan toimi neuvonantajana Megran myynnissä OneMed:lle

OneMed Oy vahvistaa asemaansa Suomessa ostamalla terveydenhuollon jälleenmyyntiyhtiö Megra Oy:n. Suomalainen perheyritys Megra toimittaa terveydenhuollon ja eläinlääkinnän palveluita ja ratkaisuja koko maahan. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä sairaala- ja eläinlääkintälaitteita että tarvikkeita.

OneMed tuo maahan, markkinoi, myy ja jakelee laajaa perus- ja erikoissairaanhoidon tuotevalikoimaa. Lisäksi yhtiö panostaa omien tuotemerkkien kehittelyyn.

OneMed Oy kuuluu OneMed -konserniin, jonka omistaa pääomasijoittaja 3i. OneMed -konserni on Pohjois-Euroopan johtava terveydenhoitotuotteiden myyntiin, markkinointiin ja jakeluun erikoistunut konserni.

Megran toiminnasta suuri osa on laitemyyntiä, ja noin puolet myynnistä tulee eläinlääkäriasemilta. Yhtiöiden edustuksissa ei ole päällekkäisyyksiä, joten Megran tuomat uudet tuoteryhmät laajentavat OneMedin terveydenhuollon tuoteportfoliota. Lisäksi kaupan myötä yhtiön asiakassuhteet laajentuvat erityisesti eläinlääkinnän puolelle.

”Olen innoissani tästä investoinnista Suomen liiketoiminnan laajentamiseen ja vakuuttunut siitä, että Megra tuo positiivisen lisän OneMedin asiakastarjoomaan”, sanoo OneMedin toimitusjohtaja Markus Henriksson. Megran omistaja Marita Smolanderin mukaan nyt tehty kauppa vahvistaa yhtiön jakelukanavia ja tuo sitä kautta paljon mahdollisuuksia myynnin lisäämiseen.

 

ProMan toimi Megran neuvonantajana koko prosessin ajan.