ProMan toimi neuvonantajana Nordautomation Oy:n myynnissä Addtech AB:lle

Nordautomation Oy on suomalainen puunjalostusteollisuuden projektitoimituksiin erikoistunut yritys ja Pohjoismaiden johtava tukinkäsittelyjärjestelmien valmistaja. Yhtiön liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa, josta yli 60% tulee Suomen ulkopuolelta.  Yhtiö työllistää 85 työntekijää. Pauli Ojala perusti Nordautomation Oy:n vuonna 1991, minkä jälkeen Yhtiö on saavuttanut erinomaisen maineen puunjalostusteollisuuden luotettavana ja laadukkaana kumppanina.

Nordautomation suunnittelee, valmistaa ja toimittaa järjestelmiä tukkien lajitteluun, puutavaran syöttöön ja sivutuotteiden käsittelyyn sekä tarjoaa näihin liittyviä varaosa- ja huoltopalveluita. Yhtiön asiakaskanta koostuu pohjoismaisista ja globaaleista metsäsektorin toimijoista, kuten UPM Kymmene, Stora Enso, Metsä Group, Keitele Group, Svenska Cellulosa ja Versowood.

Ruotsalainen monialakonserni Addtech on pitkäaikainen omistaja, jonka toimintamallina on pitää ostetut yhtiöt itsenäisinä. Metsäteollisuuden tuotteet ja palvelut ovat yksi konsernin strategisista painopistealueista. Nordautomation täydentää Addtechin nykyistä toimintaa Industrial Process -liiketoiminta-alueella.

Kaupan jälkeen Pauli Ojala jatkaa edelleen Yhtiön toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana 20% omistusosuudella.

ProMan IMAP Finland toimi myyjän neuvonantajana prosessin alusta loppuun saakka.