Apelec Oy myytiin Darekon Oy:lle

Apelec Oy myytiin Darekon Oy:lle

 

Lääketieteellisten laitteiden sopimusvalmistaja Darekon Oy laajentaa toimintaansa ostamalla Apelec Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Darekon vahvistaa elektroniikan suunnittelupalvelujaan sekä kasvattaa asiakaskuntaansa. Tämä täydentää hyvin Darekon konsernin palvelukokonaisuutta lääketieteen laitteiden ja teollisuuden sopimusvalmistajana.

Lue lisää...
Myyjä: 
Apelec Oy
Teollisuus: 
Teollisuustuotteet ja palvelut
Ostaja: 
Darekon Oy
Teollisuus: 
Teollisuustuotteet ja palvelut

 

Vuonna 1994 perustettu Apelec on elektroniikan sopimusvalmistaja, jonka liikevaihto on yli 4,2 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 30 henkilöä Helsingin Malmilla. Yhtiö tarjoaa suunnittelu-, valmistus-, logistiikka- ja ylläpitopalveluita teollisuuden eri tarpeisiin. Yhtiön toiminta jatkuu osana Darekon konsernia ja Jari Hietala jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Darekon Oy on lääketieteellisten laitteiden ja teollisuuden sopimusvalmistaja, jonka tuotanto painottuu vaativaan lääketieteen elektroniikkaan ja teollisuuselektroniikkaan. Darekon kehittää ja valmistaa tuotteita yhdessä kansainvälisesti toimivien asiakkaidensa kanssa. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Haapavedellä, Klaukkalassa, Savonrannalla ja Gdanskissa, Puolassa. Darekonin liikevaihto oli vuonna 2012 yli 33 MEUR ja sen palveluksessa on yli 200 henkilöä. Darekonin pääomistaja on pääomasijoittaja Sentica Partners.

”Apelecin osto on meille loistava lisä palvelukokonaisuuteemme, jota olemme rakentaneet systemaattisesti viime vuosina. Mennyt vuosi oli Darekonille edelleen kasvujohteinen ja tämä yrityskauppa vahvistaa kasvustrategiaamme. Meillä on nyt vahva osaaminen suunnittelusta tukipalveluihin ja tämä tuo meille selkeän kilpailuedun”, linjaa Darekonin toimitusjohtaja Kai Orpo.

”Apelecin toiminta osana Darekon konsernia luo uusia mahdollisuuksia toimintojen kehittämiselle ja laajentamiselle yhdessä asiakkaittemme kanssa. Monipuolista osaamista arvostetaan”, kertoo Apelecin toimitusjohtaja Jari Hietala.

ProMan toimi myyjien neuvonantajana koko myyntiprosessin ajan.