Kemijoki myy tytäryhtiönsä Kemijoki Aquatic Technology Oy:n osakekannan Mitta Oy:lle

Kemijoki myy tytäryhtiönsä Kemijoki Aquatic Technology Oy:n osakekannan Mitta Oy:lle

Kemijoki Oy ja Mitta Oy ovat viimeistelleet yrityskaupan, jossa Kemijoki Oy myy tytäryhtiönsä Kemijoki Aquatic Technology Oy:n (KAT Oy) osakekannan Mitta Oy:lle. 

Lue lisää...
Myyjä: 
Kemijoki Oy
Teollisuus: 
Industrial products and services
Ostaja: 
Mitta Oy
Teollisuus: 
Industrial products and services

Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu oululainen mittauksiin, kartoituksiin ja laserkeilauksiin erikoistunut yritys. Mitta Oy työllistää yhteensä 80 ammattilaista usealla eri paikkakunnalla, ja yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita suomalaisia teollisuusyrityksiä ja julkishallinnon toimijoita. 

Kemijoki Aquatic Technology Oy perustettiin vuonna 1999 myymään Kemijoki Oy:n tutkimus- ja kehitystoiminnassa syntyneitä tuotteita. Toiminta on sittemmin vuosisadan vaihteen jälkeen laajentunut, mutta edelleen oma tuotekehitystoiminta on yhtiön innovatiivisen liiketoiminnan ydintä. KAT Oy tarjoaa 26 ammattilaisen voimin apua vesistöjen, maaperän sekä vesirakennus- ja vesivoima-alan tutkimusongelmiin sekä suunnittelutehtäviin.

”KAT Oy on kumppanimme velvoite-, ympäristö- ja patoturvallisuustöissä. Uusi omistusjärjestely mahdollistaa KAT Oy:n kehittymisen ja täyttää Kemijoki Oy:n tavoitteet strategisesta ja vastuullisesta kumppanuudesta. Arvostamme erityisesti Mitta Oy:n laaja-alaista osaamista ja innovatiivista yrittäjähenkisyyttä”, kertoo Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen.

”Tavoitteenamme on laajentaa Mitta Oy:n asiakaskuntaa ja tarjontaa sekä jatkaa KAT Oy:n perusliiketoiminnan kehittämistä", kertoo Mitta Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Jari Lappi.

KAT Oy jatkaa itsenäisenä palveluntarjoajana Mitta Oy:n tytäryhtiönä. Mitta Oy:n suunnitelmissa ei ole merkittävästi muuttaa KAT Oy:n liiketoimintaa, vaan lähinnä kehittää yhtiön perusliiketoimintaa. 

ProMan toimi myyjän neuvonantajana koko yrityskauppaprosessin ajan.