KotiSun Oy myytiin Panostaja Oyj:lle

kotisun, panostaja
KotiSun Oy myytiin Panostaja Oyj:lle

Panostaja Oyj on ostanut 60 % omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkoremonttipalveluita tarjoavan KotiSun Oy:n osakekannasta. Yrityskaupan myötä Panostaja laajentaa liiketoimintaansa ja perustaa konserniin uuden pientalojen talotekniikkaremontointiin erikoistuvan segmentin.

Lue lisää...

KotiSun Oy on Suomen johtava omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkojen talotekniikkaremontteihin erikoistunut yritys. Yhtiön toiminta perustuu luotettavuuteen, vahvaan konseptiosaamiseen, tehokkaaseen toteutukseen sekä asiakaslähtöisyyteen, joiden avulla asiakkaalle tarjotaan remontointipalveluita avaimet käteen periaatteella. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2013 oli 12,5 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 120 työntekijää. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Kuopiossa, Lahdessa, Rovaniemellä, Lappeenrannassa sekä Seinäjoella.

Yhtiön koko osakekannasta maksettava kauppahinta on 11,7 milj. euroa. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus enintään 3,0 milj. euron lisäkauppahintaan, joka määräytyy 2014 kalenterivuoden käyttökatteen perusteella.

Osana järjestelyä KotiSun Oy:n omistajat jatkavat uuden segmentin vähemmistöomistajina 40 % omistuksella. KotiSun Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kalle Lahtinen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana sekä merkittävänä omistajana.

Panostajan tavoite on rakentaa KotiSunin ympärille johtava valtakunnallinen yhtiö pientalojen talotekniikkaremontointipalveluihin.