Func Food laajenee Ruotsiin ‐ Celsius osaksi yhtiön brändiportfoliota

Sentica_Func_Food_Celsius_yrityskauppa
Func Food laajenee Ruotsiin ‐ Celsius osaksi yhtiön brändiportfoliota

Ruotsalainen funktionaalisten Celsius-terveysjuomien maahantuoja People’s Choice AB sekä FAST‐ ja CocoVi‐brändeistään tunnettu elintarvikeyhtiö Func Food Group Oy yhdistyvät muodostaakseen pohjoismaiden johtavan funktionaalisiin ruokiin ja juomiin keskittyvän hyvinvointi‐ ja fitness‐yhtiön.

Lue lisää...
Myyjä: 
People’s Choice AB:n yksityisomistajat
Teollisuus: 
Kauppa ja kuluttajatuotteet
Ostaja: 
Func Food Group Oy
Teollisuus: 
Kauppa ja kuluttajatuotteet

Yrityskaupassa Func Food ostaa ruotsalaisen People’s Choicen, joka jakelee Ruotsissa yksinoikeudella suosittua funktionaalista Celsius‐juomaa. Yritysosto rahoitetaan osittain noin 38 miljoonan euron suuruisella pohjoismaalaisella joukkovelkakirjalainalla. Kaupan jälkeen konsernin yhteenlasketun liikevaihdon ennustetaan olevan 50 miljoonaa euroa vuonna 2015.  

Func Food Group Oy on nopeasti kasvava elintarvikealan yritys sekä urheiluravinteiden ja superfoodien markkinajohtaja Suomessa. Yritys tunnetaan FAST‐ ja CocoVi‐brändeistään, joita myydään Suomessa yli 4800 jälleenmyyntipisteessä. Func Foodin liikevaihto oli noin 21 miljoonaa euroa vuonna 2014. Yhtiön omistavat pääomasijoittaja Sentica Partnersin rahastot sekä yksityissijoittajat, joista suurin osa toimii yhtiön palveluksessa.

People’s Choice on maahantuoja, joka on vuodesta 2009 jaellut yksinoikeudella funktionaalista Celsius‐juomaa Ruotsissa. Tänä aikana Celsius on saavuttanut seitsemän prosentin markkinaosuuden ja toiseksi suosituimman brändin aseman urheilu‐ ja energiajuomakategoriassa. Celsius on sokeriton juoma, jota on tarjolla seitsemässä eri maussa ja se sisältää luonnollisia ainesosia, vitamiineja, inkivääriä, vihreä tee‐uutetta sekä antioksidantteja. People’s Choicen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 19 miljoonaa euroa.  

”Olemme analysoineet naapurimarkkinoita ja People’s Choice on täydellinen kumppani meille. Tuotevalikoimat täydentävät toisiaan ja molempien yhtiöiden pääkohderyhmänä ovat terveellisestä elämäntavasta kiinnostuneet aktiiviset nuoret aikuiset. Saamme erittäin tehokkaan myyntiorganisaation Ruotsissa, joka kattaa kaikki merkittävät päivittäistavarakauppaketjut, kuntosalit ja erikoisliikkeet. People’s Choice on muutaman vuoden aikana tehnyt upeaa työtä Celsius‐brändillä ja olen varma, että tämä on paras tapa lanseerata FASTin ja CocoVin tuotteet Ruotsin markkinaan”, toteaa Func Foodin toimitusjohtaja Antti Pirinen.   

”Celsius on muutaman viime vuoden aikana mullistanut Ruotsin urheilu‐ ja energiajuomakategorian tarjoamalla sokerittoman ja ravinnerikkaan vaihtoehdon. Nyt on oikea hetki viedä Celsius muihin Euroopan maihin ja Func Foodin organisaation tukemana Suomi on vuorossa ensimmäisenä. Olen myös erittäin innoissani Func Foodin pitkästä tuotekehitysosaamisesta sekä uusista laadukkaista tuotteista, joita voimme pian tarjota asiakkaillemme Ruotsissa”, kuvailee People’s Choicen toimitusjohtaja Andreas Celik, josta tulee yrityskaupan myötä Func Food Groupin merkittävä vähemmistöomistaja.  

 

IMAP Suomi toimi yhdessä IMAP Ruotsin kanssa myyjien neuvonantajana yrityskaupassa sekä yrityskaupan yhteydessä tehdyssä Func Food Groupin taseen uudelleenjärjestelyssä (n. 38 M€ joukkovelkakirjalaina), kun Pareto Securities toimi joukkovelkakirjalainan järjestäjänä ja markkinoijana.