Asko- ja Sotka-ketjuista tunnettu Indoor Group saa uudet omistajat

Sievi Capital Indoor Group
Asko- ja Sotka-ketjuista tunnettu Indoor Group saa uudet omistajat

 

Indoor Group Oy saa uudet omistajat, kun kolme Indoor Groupin yrittäjää, suomalainen pääomasijoittaja Sievi Capital Oyj ja työeläkeyhtiö Etera ostavat yhtiön koko osakekannan Keskolta. Indoor Group on Suomen johtava huonekalu- ja sisustuskauppaan erikoistunut yritys.

Lue lisää...
Myyjä: 
Kesko Oyj
Teollisuus: 
Kauppa ja kuluttajatuotteet
Ostaja: 
Sievi Capital Oyj, Etera
Teollisuus: 
Muut palvelut

 

Indoor Groupiin kuuluu Askon 34 myymälää Suomessa ja viisi Virossa sekä Sotkan 52 myymälää Suomessa ja viisi Virossa. Lisäksi ketjuilla on omat verkkokaupat molemmissa maissa. Yritys omistaa myös huonekalutehtaan Lahdessa. Työntekijöitä yrityksellä on yli 600.

- Ketjut jatkavat itsenäisinä niin Suomessa kuin Virossa. Jatkossa vahvistamme sekä Askon että Sotkan ominaispiirteitä ja palvelemme kuluttajia entistä paremmin monipuolisella tarjonnalla. Indoor Group on hyvässä vireessä ja siksi onkin hyvä lähteä hakemaan vahvaa kasvua uudella omistuspohjalla, kertoo yhtiön toimitusjohtajana 1. heinäkuuta aloittava Jouko Soikkeli.

Kolme uutta yrittäjäomistajaa ovat Jouko Soikkeli, Jani Länsimäki ja Timo Hakkarainen. He omistavat jatkossa Indoor Groupista 30 %. Sievi Capital omistaa yhtiöstä 52,9 prosenttia ja Etera 17,1 prosenttia.

- Indoor on jo nykyisellään markkinajohtaja huonekalumarkkinoilla Suomessa. Tulemme omistuspohjan muuttumisen myötä tukemaan yhtiön kasvua nojaten vahvasti hyväksi todettuun yrittäjävetoiseen toimintakulttuuriin. Indoorin vakaa kehitys sisustus- ja huonekalumarkkinoilla sekä vahvat brändit vakuuttivat meidät lähtemään mukaan rakentamaan entistäkin vahvempaa Indooria yhdessä, toteaa Sievi Capitalin toimitusjohtaja Heikki Vesterinen.

Alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa

Suomen huonekalu- ja sisustustavarakaupan arvo on noin 1,5 miljardia euroa vuodessa. Muutaman vuoden taantuman jälkeen kauppa on kääntynyt jälleen positiiviseksi. Suomalaisten kuluttajien kysyntä on kasvussa ja alaa vauhdittaa asuntokaupan vilkastuminen.

- Meillä on kaksi hienoa ja tunnettua huonekalu- ja sisustustavaraketjua kehitettävänä. Pitkänlinjan huonekaluyrittäjinä tunnistamme kuluttajien tarpeet sekä nopeasti muuttuvat trendit. Meidän pitää olla jatkuvasti läsnä asiakkaidemme arjessa ja tunnistaa heidän tarpeensa, kertoo Jouko Soikkeli.

Uudessa Indoor Groupissa on myös mukana eläkeyhtiö Etera, joka sijoittaa eläkevarat turvaavasti, tuottavasti ja vastuullisesti.

- Suomen talouden kääntyessä kasvuun on kulutuskysyntäkin elpymässä ja meistä on hienoa olla mukana rakentamassa kahden tunnetun ja arvostetun suomalaisen huonekaluketjun tulevaisuutta, toteaa Eteran varainhoitaja Pekka Ahlajärvi.

ProMan IMAP Finland toimi yrityskaupassa ostajien taloudellisena neuvonantajana.

Lisätietoja:

Indoor Group Oy, toimitusjohtaja Jouko Soikkeli, puh. 0400 556 750

Sievi Capital Oyj, toimitusjohtaja Heikki Vesterinen, puh. 040 500 6898 tai heikki.vesterinen@sievicapital.fi

Taustatietoa kaupan osapuolista:

Indoor Group Oy on ketjukonsepteillaan johtava kodin huonekalujen ja sisustustuotteiden vähittäiskauppias Suomessa ja Virossa. Yhtiöön kuuluvat vähittäiskauppaketjut Asko ja Sotka, sohvatehdas Insofa Oy sekä tytäryhtiö Virossa. Indoor Group -konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 186,7 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yli 600.

Sievi Capital Oyj on pörssilistattu (Nasdaq Helsinki) sijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Pohjoismaissa. Sijoitusyhtiö sijoittaa varojaan kannattaviin ja kasvupotentiaalia omaaviin yhtiöihin ja kasvattaa sijoituskohteidensa arvoa aktiivisen omistajaohjauksen kautta.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Yhtiön yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. Eteran vastuulla on yli kuuden miljardin euron sijoitusomaisuus. Sijoitamme eläkevarat turvaavasti, tuottavasti ja vastuullisesti.