ProMan toimi kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n neuvonantajana tanskalaisen Frank Nørager & Co. Holding A/S:n ostossa

Ville Silvasti
ProMan toimi kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n neuvonantajana tanskalaisen Frank Nørager & Co. Holding A/S:n ostossa

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy, teollisuuden erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut perheyritys, on ostanut suurimman tanskalaisen tuulivoimakuljetuksiin erikoistunut yrityksen Frank Nørager & Co. Holding A/S:n. Kansainvälisen transaktion myötä Silvastista tulee Pohjois-Euroopan suurin erikoiskuljetusliike liikevaihdon noustessa lähes 50 milj. euroon ja henkilöstömäärän lähes 200 henkeen. Kauppa vahvistaa erityisesti Silvastin tuulivoima-liiketoimintaa, jonka yhtiö on valinnut yhdeksi tärkeäksi painopistealueekseen.

Lue lisää...
Myyjä: 
Frank Nørager & Co. Holding A/S
Ostaja: 
Ville Silvasti Oy

Kuljetusliike Ville Silvasti (”Silvasti”) ja Frank Nørager & Co. Holding (”Frank Nørager”) ovat molemmat Pohjois-Euroopan johtavia erikoiskuljetusyrityksiä, vahvuutenaan tuulivoimaloihin liittyvät erikoiskuljetukset. Yhtiöiden kapasiteetti tarjota entistä vaativampia teollisuuden kuljetusprojekteja yhtäaikaisesti eri puolille Eurooppaa kasvaa nyt merkittävästi. Kauppa on luontevaa jatkumoa vuosien vastuuntuntoiselle ja sitoutuneelle perheyrittämiselle.

- Kasvaaksemme Euroopassa meidän on laajennuttava maantieteellisesti ja kalustollisesti. Tässä kaupassa yhdistyvät Silvastin vahva suunnitteluosaaminen ja kokonaisprojektienhallinta Frank Nørager operatiiviseen osaamiseen sekä erittäin kattaviin kalustoresursseihin. Näemme, että kauppa on todellinen ”perfect match”, jossa osaamiset täydentävät toisiaan, Kuljetusliike Ville Silvastin pääomistaja Ville Silvasti sanoo.

Perheyhtiöiden monin eri tavoin ilmenevä samankaltaisuus tekee yhdistymisestä sulavaa. Frank Nørager & Co. A/S:n on perustanut yli 30 vuotta sitten Frank Nørager, joka aloitti toiminnan kuljettajana yhden auton voimin, aivan kuten Silvastikin.

- Sukupolvenvaihdos oli tulossa meillä ajankohtaiseksi ja vaihtoehtoja mietittiin. Yritysten taustoissa ja arvomaailmoissa on paljon samaa, mikä teki kaupan solmimisesta Silvastin kanssa erittäin luontevaa, Tanskan yhtiön toimitusjohtajaksi siirtyvä Mikael Schmidt kertoo. 

Molempien yritysten johtamistapa ja toiminnan laatu pohjautuu osaavaan henkilöstöön ja omistajien läpikotaiseen toimialatuntemukseen operatiiviselta tasolta alkaen.

- Tämä varmistaa asiakkaillemme laajaan ymmärrykseen perustuvan palvelun sekä nopean reaktiokyvyn ja joustavuuden. Molemmat yhtiöt ovat myös erittäin hyvämaineisia ja tunnettuja laadukkaasta ja luotettavasta toiminnastaan. Laajentuneen Silvasti-konsernin asiakkaat saavat siis erittäin monipuolisen palveluntarjoajan ja vieläkin ammattimaisempaa palvelua, Silvasti kertoo.

Erikoiskuljettamisen monipuolinen ammattilainen

Uuden Silvasti Yhtymän käytössä on nyt noin 100 vetoautoa, yli 50 saattoautoa ja yli 200 erilaista erikoiskuljetusperävaunua, joista osa on monipuolisesti muunneltavissa asiakastarpeiden mukaan.

- Pystymme tarjoamaan vaativiakin erikoiskuljetuksia entistä joustavammin ja kilpailukykyisemmin. Molempien yhtiöiden henkilöstö edustaa alan ehdotonta kärkeä rautaisella ammattitaidollaan ja kokemuksellaan. Malttamattomana odotan, mihin tämä porukka yhdessä vielä pystyykään, Silvasti sanoo.

 

ProMan IMAP Finland toimi Kuljetusliike Ville Silvastin taloudellisena neuvonantajana koko yrityskauppaprosessin ajan.