ProMan toimi Mirka Oy:n neuvonantajana italialaisen Cafro S.p.A.:n ostossa

Mirka Cafro
ProMan toimi Mirka Oy:n neuvonantajana italialaisen Cafro S.p.A.:n ostossa

Mirka Oy, yksi maailman johtavista hiomatuotteiden ja –koneiden valmistajista, on ostanut timantti- ja boorinitridityökaluja valmistavan Cafro S.p.A:n koko osakekannan. Mirka on osa suomalaista perheomisteista KWH –yhtymää ja tarjoaa laajan valikoiman ensiluokkaisia hiomaratkaisuja korkealaatuiseen pintakäsittelyyn. Yritysosto on luontainen osa Mirkan strategiaa laajentaa liiketoimintaansa ja tuotevalikoimaansa timanttihiontaratkaisujen puolella.

Lue lisää...
Myyjä: 
Cafro S.p.A.
Teollisuus: 
Teollisuustuotteet ja palvelut
Ostaja: 
Mirka Oy
Teollisuus: 
Teollisuustuotteet ja palvelut

Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg toteaa, että Cafron asiantuntijuus ja teolliset valmistusmahdollisuudet yhdessä Mirkan globaalin markkinaläsnäolon kanssa luovat otollisen yhdistelmän nopeaan laajentumiseen. Yritysosto on Mirkan portfolion kulmakivi tarkkuushionnan alalla. Tulevaisuudessa Mirkan ja Cafron asiakkaat saavat kattavan valikoiman pintakäsittelyn ja hionnan ratkaisuja. Cafrolle yrityskauppa on erinomainen tilaisuus päästä laajemmin kansainvälisille markkinoille. 

Taustatietoa kaupan osapuolista 

KWH-yhtymään kuuluva Mirka Oy on pintakäsittelytekniikan edelläkävijä, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia hiomaratkaisuja, laajan valikoiman korkealaatuisia hioma- ja kiillotustuotteita sekä innovatiivisesti suunniteltuja koneita. Mirkan liikevaihto vuonna 2016 oli 240 miljoonaa euroa, josta 96 % muodostui viennistä. Mirka työllistää 1100 ammattilaista Suomessa sekä 16 kansainvälisessä tytäryhtiössään.

Italialainen perheyritys Cafro S.p.A. on timantti- ja CBN-hiomapyörien, sekä PCD- ja PCBN-työkalujen markkinajohtaja. Cafron timanttiratkaisuja käytetään tavallisimmin tarkkuushionnassa, sorvauksessa ja kaiverruksessa. Vuonna 2016 Cafron liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 43 %. Cafro työllistää 79 henkeä tuotantoyksikössään Italiassa sekä myyntiedustajina 25 eri vientikohteessa. 

ProMan IMAP Finland toimi yrityskaupassa ostajien taloudellisena neuvonantajana.