Csolutor Oy on myyty Sofigate Group Oy:lle

Csolutor
Csolutor Oy on myyty Sofigate Group Oy:lle

Sofigate Group Oy on ostanut Csolutor Oy:n. Yritysosto on jatkoaskel Sofigaten tammikuiselle Headstartin yrityskaupalle, ja yhdessä yritykset muodostavat Sofigaten pilvipohjaisiin liiketoimintaratkaisuihin keskittyvän Business Technologies -liiketoiminnan.

Lue lisää...
Myyjä: 
Csolutor Oy
Ostaja: 
Sofigate Group Oy

Vuonna 2002 perustettu Csolutor on liiketoimintaratkaisujen konsultoinnin asiantuntija. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti – viimeisten seitsemän vuoden aikana se on moninkertaistanut liikevaihtonsa seitsemään miljoonaan euroon.

Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkilan mukaan Pohjoismaiden markkinoilla on suurta kysyntää toimijoista, jotkakykenisivät tarjoamaan sekä vahvan teknologiaosaamisen että muutosjohtamisen saman katon alta. ”Liiketoimintateknologia kehittyy huimaa vauhtia. Jotta teknologia kääntyy liiketoiminnan hyödyksi, tarvitaan toimija, joka ymmärtää teknologian mahdollisuudet ja muutosjohtamisen tärkeyden. Sofigate erottuu tällä yhdistelmällä – ja täydennämme jatkuvasti osaamistamme. Laadukkaana liiketoimintaratkaisujen konsulttina tunnettu Csolutor istuu kokonaisuuteemme erinomaisesti”, Sami Karkkila kertoo.

Sofigate on viime vuosina kiihdyttänyt kasvuaan ja ilmoittanut käyttävänsä yhteensä 50 miljoonaa euroa yritysostoihin. Nyt Sofigate panostaa pilvipohjaisiin liiketoimintaratkaisuihin ja tuo SAP-ratkaisuihin erikoistuneen Headstartin rinnalle Csolutorin vahvan Oracle-, NetSuite- ja Salesforce-teknologioiden osaamisen. Yhdessä yrityksistä syntyy Sofigate Business Technologies -liiketoiminta.

Csolutorin toimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien toiminut Timo Jarhos näkee, että Sofigaten mukana vakaasti kasvanut yritys kykenee vauhdittamaan kasvuaan entisestään, palvelemaan asiakkaitaan entistä laadukkaammin ja vaikuttamaan toimialansa kehittymiseen. ”Csolutor on saanut paljon aikaan ja ansainnut asiakkaidensa luottamuksen. Nyt on aika hypätä suurempaan kelkkaan ja päästä mukaan vaikuttamaan toimialamme teollistumiseen. Sofigate on ensimmäisenä toimijana ymmärtänyt, miten johtaminen ja teknologia yhdistetään. Tämä lähestymistapa on elinehto asiakkaille teknologian murroksessa”, Timo Jarhos sanoo.

Csolutorin ostettuaan Sofigate työllistää 520 henkilöä, ja sen pro forma -liikevaihto on yli 80 miljoonaa euroa. Sofigaten tavoitteena on saavuttaa 150-200 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2020 mennessä, mikä tarkoittaa yli 1000 uutta työntekijää.

ProMan IMAP Finland toimi yrityskaupassa myyjien taloudellisena neuvonantajana.