ProMan IMAP Finland toimi Sievi Capitalin neuvonantajana Finelcomp Oy:n myyntiprosessissa

Finelcomp
ProMan IMAP Finland toimi Sievi Capitalin neuvonantajana Finelcomp Oy:n myyntiprosessissa

Sievi Capital on yhdessä Finelcomp Oy:n muiden omistajien kanssa allekirjoittanut sopimuksen yhtiön myynnistä Finelcompin toimitusjohtaja Esa Kivelle ja Juuri Partners Oy:n hallinnoimalle rahastolle.

Lue lisää...
Myyjä: 
Sievi Capital
Ostaja: 
Juuri Partners, Finelcompin toimitusjohtaja Esa Kivi

Finelcomp tuottaa ratkaisuja sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointi- ja kiinnitysmekaniikan tarpeisiin sekä tarjoaa korkealaatuista ja kilpailukykyistä ohutlevyosien sopimusvalmistusta. Finelcomp on tuotesegmentissään Suomen markkinajohtaja noin 50 %:n markkinaosuudella ja yhtiö kasvaa pohjoismaisilla markkinoilla.

Finelcompin vuoden 2017 liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa ja käyttökate 2,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 80 henkilöä.

Yhtiön velaton kauppahinta on noin 13,4 miljoonaa euroa ja kauppaan liittyy tavanomainen toteutumisajankohdan taloudelliseen asemaan liittyvä kauppahinnan tarkistusmekanismi.

-Sievi Capital sijoitti Finelcompiin vuonna 2014 ja myy omistuksensa nyt noin 3,5 vuoden omistusajan jälkeen. Sievi Capitalin omistusaikana suoritettiin johdossa sukupolven vaihdos, tehostettiin tuotantoa ja kansainvälistettiin yhtiön liiketoimintaa. Sievi Capitalin omistusaikana Finelcompin liikevaihto kasvoi vuodesta 2014 noin 40 %. Sievi Capitalin näkökulmasta sijoitus Finelcompiin on ollut hyvä, ja kokonaisuutena arvioiden sijoitus täytti sijoitukselle asetetut tavoitteet, sanoo Sievi Capitalin toimitusjohtaja Heikki Vesterinen.

-Yhteistyö Juuri Partnersin kanssa on erinomainen ratkaisu. Siirryn Finelcompin pääomistajaksi ja samalla yhtiö saa Juuri Partnersilta strategista tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Jatkamme panostusta tuotteiden laatuun, toimitusvarmuuteen sekä sujuvaan yhteistyöhön tavarantoimittajien ja kumppaneiden kanssa sekä kasvatamme yhtiön toimintaa erityisesti vientimarkkinoilla, kertoo toimitusjohtaja ja enemmistöomistaja Esa Kivi.

ProMan IMAP Finland toimi yrityskaupassa myyjän taloudellisena neuvonantajana.