ProMan toimi Yliopiston Apteekin neuvonantajana Viron tytäryhtiöiden myyntiprosessissa

Yliopiston Apteekki
ProMan toimi Yliopiston Apteekin neuvonantajana Viron tytäryhtiöiden myyntiprosessissa

Euroapotheca Groupin tytäryhtiö Euroapteek OÜ on allekirjoittanut Yliopiston Apteekki Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa Yliopiston Apteekin Viron tytäryhtiöt. Kaupan myötä Euroapteek ostaa 13 apteekkia, jotka ovat tällä hetkellä Yliopiston Apteekki OÜ:n omistuksessa, ja tarjoaa edelleen franchise-palveluita 11 Ülikooli Apteek -nimellä toimivalle apteekille.

Lue lisää...
Myyjä: 
Yliopiston Apteekki
Ostaja: 
Euroapteek

Euroapotheca-konserniin kuuluva Euroapteek OÜ ostaa suomalaisen apteekkikonserni Yliopiston Apteekin Viron tytäryhtiöt. Vuonna 1755 perustettu Yliopiston Apteekki toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Virossa ja Venäjällä. Euroapotheca on kansainvälinen konserni, johon kuuluu apteekkimyymäläketjuja sekä tukkumyyntitoimintaa Liettuassa, Latviassa, Virossa, Puolassa ja Ukrainassa. Tällä hetkellä konsernin omistuksessa on yli 450 apteekkia.

-Euroapteekin verkoston laajennus on etenkin asiakkaidemme edun mukaista, sillä kaikki Ülikooli Apteek -ketjun apteekit sopivat erinomaisesti verkostoomme niin, että toimipisteiden sijainti jakautuu tasaisesti. Yhdessä Ülikooli Apteekin kanssa pyrimme kehittämään edelleen Euroapteekin verkostoa ja samalla tarjoamaan parasta ja vaivattominta palvelua asiakkaillemme, sanoo Euroapteek OÜ:n hallituksen puheenjohtaja Inna Mets.

Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Jukka Niemen mukaan syy myyntipäätökseen on se, ettei konsernin tämänhetkinen markkinaosuus Virossa ole optimaalinen tulevaisuutta ajatellen. Sen sijaan osana Euroapotheca-konsernia ketju tulee kasvamaan yli kaksinkertaiseksi Virossa, ja sen mahdollisuudet toimia tehokkaasti ja palvella asiakkaitaan entistäkin paremmin ovat erinomaiset.

Inna Mets toteaa, että kauppa on osa Euroapothecan strategiaa kasvaa Pohjoismaiden sekä Itä- ja Keski-Euroopan markkinoilla yrityskaupan ja orgaanisen kasvun kautta. Kaupan jälkeen Euroapteekin verkosto koostuu yhteensä 73 apteekkiliikkeestä, joista 54 on Euroapteek OÜ:n omistuksessa ja 19 toimii franchise-sopimuksella. Marraskuussa 2017 Euroapotheca osti 159 ruotsalaisen Apoteksgruppenin apteekkia. Euroapothecan toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Raimonda Kižienėn mukaan yhtiö tulee jatkossakin etsimään kasvumahdollisuuksia nykyisillä ja uusilla markkinoillaan Baltian maissa, Pohjois-Euroopassa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa.

Kaupan jälkeen kaikki Ülikooli Apteek -ketjun apteekit tulevat aluksi edelleen toimimaan nykyisellä nimellään, ja kaikki apteekkien työntekijät jatkavat nykyisissä tehtävissään. Euroapteek tulee myös edelleen tukemaan kaikkia franchise-apteekkeja nykyiseen tapaan.

Kaupan edellytyksenä on hyväksyntä Viron kilpailuviranomaiselta.

 

ProMan IMAP Finland toimi Yliopiston Apteekin neuvonantajana Viron tytäryhtiöiden myyntiprosessissa.