Brittiska Diploma PLC förväver Kentek

Brittiska Diploma PLC förväver Kentek

Majoriteten av Kenteks aktier kommer att förvärvas av Diploma PLC som är noterat på börsen i London. Kentek importerar komponenter för tung utrustning och erbjuder ingenjörstjänster inom deras specialområde; filter för industriellt bruk och för tung, rörlig utrustning.

Läs mer...
Säjlare: 
Kentek Oy
Bransch: 
Industriprodukter och -tjänster
Köpare: 
Diploma PLC
Bransch: 
Industriprodukter och -tjänster

Kenteks kundkrets inkluderar OEM- maskintillverkare, företag inom industriellt underhåll inom olika branscher, verkstäder och maskinuthyrningsföretag. Förutom huvudkontoret i Vanda har Kentek dotterbolag i Moskva, S: t Petersburg och de baltiska länderna. Tillsammans betjänar de mer än 5000 kunder. Företagets viktigaste och snabbast växande verksamhetsområde är Ryssland, som genererar mer än 70 % av omsättningen. Under 2013 omsatte bolaget cirka 21 miljoner euro. Kentek är en av Europas ledande leverantörer av filter och klart största i Ryssland.

Diploma PLC har tre huvudsakliga verksamhetsområden: Life Science, tätningar och kontroller. Diplomas omsättning är över 300 miljoner euro och dess marknadsvärde är cirka 900 miljoner euro. Förutom Europa har företaget kontor i Nordamerika, Asien och Australien.

Vi ville absolut hitta en köpare som var tillräckligt stor för att kunna investera i fortsatt utveckling av Kenteks verksamhet och å andra sidan ge bredd i produktsortimentet. Diploma är precis den här typens köpare”, säger Kenteks VD Markku Blomqvist.

Slutförandet av förvärvet förutsätter godkännande av de ryska konkurrensmyndigheterna.

ProMan var Säljarens rådgivare under hela försäljningsprocessen.