Darekon förvärvar Apelec

Darekon förvärvar Apelec


Darekon Ab, tillverkare av medicinsk utrustning, expanderar sin verksamhet genom förvärv av Apelec Ab:s hela aktiestock. Genom förvärvet stärker Darekon sina designtjänster av elektronik samt ökar dess kundbas. Detta är ett bra komplement till Darekon koncernens servicepaket av medicinsk utrustning.

Läs mer...
Säjlare: 
Apelec Oy
Bransch: 
Industriprodukter och -tjänster
Köpare: 
Darekon Oy
Bransch: 
Industriprodukter och -tjänster

Apelec är en kontraktstillverkare av elektronik med en omsättning på äver 4,2 miljoner euro och sysselsätter cirka 30 personer i Malm, Helsingfors. Företaget erbjuder konstruktions-, tillverknings-, logistik och underhållsservice för olika industriella behov. Företagets verksamhet fortsätter som en del av Darekon koncernen och Jari Hietala fortsätter som företagets VD.

Darekon är en kontraktstillverkare av medicinsk utrustning vars produktion är specialicerad på komplex medicinsk och industriell elektronik. Darekon utvecklar och tillverkar produkter tillsammans med sina globalt verksamma kunder. Företagets produktionsanläggningar finns i Haapavesi, Klaukkala, Savonranta och Gdansk i Polen. Darekons omsättning år 2012 var över 33 miljoner euro och företaget sysselsätter mer än 200 personer. Darekons huvudägare är riskkapitalbolaget Sentica.

"Köpet av Apelec utgör ett utmärkt komplement till vår servicepaket, som vi systematiskt har byggt upp under de senaste åren. Darekon visade fortsatt tillväxt under det gångna året och förvärvet kommer att stärka vår tillväxtstrategi. Vi har nu en stark kompetens inom allt från planering till supporttjänster, vilket ger oss en klar konkurrensfördel", säger Darekons VD Kai Orpo.

"Apelecs verksamhet som del av Darekon koncernen kommer att skapa nya möjligheter till affärsutveckling och expansion tillsammans med våra kunder. Mångsidig expertis värderas högt", säger Apelecs VD Jari Hietala.

ProMan var Säljarens rådgivare under hela försäljningsprocessen.