Intera Partners investerar i Wise Group

Wise Group Intera Partners
Intera Partners investerar i Wise Group

Wise Group Finland Ab fortsätter växa med stöd av det finska riskkapitalbolaget Intera Partners. I och med ägarbytet avyttrar Helmet Business Mentors sin andel i Wise Group. Personalen kommer även i fortsättningen äga en betydande del av bolaget.

Läs mer...
Säjlare: 
Helmet Business Mentors
Bransch: 
Construction and real estate services
Köpare: 
Intera Fund III Ky
Bransch: 
Construction and real estate services
”Vi ser framemot de nya möjligheterna som Interas ägande för med sig. Intera är en expert på att accelerera tillväxt vilket kommer hjälpa oss att förverkliga vår tillväxtstrategi. Vår långsiktiga plan är att utveckla Wise Group till Finlands ledande konsult- och planeringsbolag inom byggbranschen och notera bolaget på Helsingforsbörsen”, säger Wise Groups VD Aki Puska.
 
”Wise Group är ett utmärkt bolag med starka kundförhållanden, väl engagerade personal och ett brett servicesortiment i hela Finland. Professionella konsulterings- och planeringstjänster spelar en allt större roll då byggandet blir mer komplext och kravnivån högre. Vi är övertygade om att Wise Group även i fortsättningen kommer att kunna locka till sig branschens främsta experter”, kommenterar Tomi Terho, partner på Intera. 
 
Förvärvet påverkar inte Wise Groups nuvarande verksamhet eller personal. Personalen kommer även i fortsättningen att äga en betydande del av bolaget. Wise har under de senaste sex åren växt fort med stöd av Helmet och omsättningen förväntas överstiga 40 miljoner euro förrän slutet av året. Personalen kommer då att bestå av mer än 450 personer.
 
ProMan IMAP Finland fungerade som rådgivare till köparen genom hela processen.